Варна 12°
fallback
Общество
19:34 | 8 юни 2015
Обновен: 18:31 | 26 октомври 2024

Учениците от МГ най-добри на матурите по български и математика

Първа езикова гимназия влезе в Топ 10 на училищата при ХІІ клас

По материала работи: Борис Проданов

Учениците от МГ „Д-р П. Берон“ са показали най-високи резултати в националното външно оценяване след 7-и клас по български език и математика сред училищата във Варненска област, стана ясно след изчисляване на оценките.

В Топ 5 на училищата според резултатите от матурата по български Математическата е на първо място със среден успех 5,44, постигнат от седмокласниците.

На второ място е ОУ „Петко Рачов Славейков“ - със среден успех 5,168, а петицата допълват ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – 5,097, VІІІ СОУПЧЕ „Ал. С. Пушкин” – 5,001, и СОУ „Св. Климент Охридски”.

Според резултатите от матурата по математика лидер отново е МГ „Д-р П. Берон“ със среден успех 5,73. На второ място също е ОУ „П. Р. Славейков“ – 4,896, а на трето излиза VІІІ СОУПЧЕ „Ал. С. Пушкин” – 4,652. Четвъртото и петото място в класацията заемат ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – 4,573, и VII СОУ „Найден Геров” – 4,454.

Класацията за Варна е базирана само на оценките по математика и български и е по-различна от тази на МОН от предишните години. В класациите на училищата от предходните три години се вземаха предвид всички резултати по всички предмети от националното външно оценяване.

Междувременно МОН обяви и Топ 10 на училищата в България според матурите по български в 12 клас. В десетката има едно варненско школо – това е Първа езикова гимназия. Тя е на осмо място с 236 ученици, явили се на матура и показали среден успех 5,51. На първо място в Топ 10 е Американският колеж в София – 101 ученици, среден успех 5,72. Училища в София, Пловдив и Велико Търново са в класацията преди Първа езикова.

(Заб.: Данните са от електронното издание danybon и по информация на МОН.)

 

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback