Варна 12°
fallback
Общество
09:54 | 3 юни 2015
Обновен: 18:25 | 26 октомври 2024

Грамотна ли е днешната младеж?

Анкета сред варненци

По материала работи: Златина Добрева

“Българското образование не гарантира грамотност.” Това твърдение се загнезди през последните години в съзнанието на хората. Все повече ученици използват числа и латински букви, изразявайки се. Възклицания като OMG (о, Господи) и Whatsapp (кво става) са често срещани в речта, а замяната на ч с 4 и ш с 6 е нещо обичайно в текстове или съобщения. Смятането вече се извършва само с компютри. По този повод попитахме варненци дали, според тях, младото поколение е грамотно.

 

Георги Георгиев

Смятам, че с тези компютри и връзките в интернет младите са доста грамотни. По мое време какво имаше - книги, радио и от време на време телевизия. Нямахме никаква информация.

 

 

 

 

 

 

 

 

Радка Балчева

Мисля, че са грамотни. Живеем в такова време, в което информацията е навсякъде около нас. В това отношение смятам, че младите са много по-ограмотени от нас, когато бяхме на тяхната възраст.

 

 

 

 

 

 

 

 

Георги Стоянов

Предполагам, че са грамотни. Оценката е много променлива. В техническо отношение смятам, че са много напреднали. Но на четмо и писмо са изостанали. Но всяко поколение си има своите ценности.

 

 

 

 

 

 

 

 

Митко Митев

Грамотни са. Но зависи от хората. Толкова са умни и напреднали младите от нас в момента, но наблягат повече на други „спортове“, а не на учението.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Маргарита Христова

Може да се твърди, че са грамотни, но със сигурност не са работни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Милка Петкова

Съмнявам се, че младежите са грамотни. Много деца завършват гимназия и са страшно неграмотни.

 

 

 

 

 

 

 

 

Гинка Рангелова

Не са грамотни. Не съм видяла млад човек да чете книги. Гледат само телевизия и по този начин мислят, че знаят всичко за дадено произведение.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback