Варна 19°
fallback
Общество
08:45 | 22 ноември 2022
Обновен: 20:47 | 7 септември 2024

Тротинеткаджиите – на прицел във Варна. Щъкат навсякъде, правила не спазват!

Някои вече отнесоха глоби

По материала работи: Ставри Таргов

Полицията във Варна засилва контрола върху водачите на електрически тротинетки, каза пред БТА старши инспектор Драгомир Ганчев, началник на група „Организация на движението“ в сектор „Пътна полиция“ в крайморския град.

Той уточни, че много от водачите на индивидуалните пътни превозни средства пренебрегват изискванията. Експертът припомни, че управляващите трябва да имат светлоотразителни елементи по облеклото си вечер и при намалена видимост.

Освен това трябва да се движат по изградената велосипедна инфраструктура и, ако не са пълнолетни, да са с каски. Където е забранено за движение на велосипеди, е забранено и за тротинетки, припомни още Ганчев.

По думите му е задължително на електрическото средство за придвижване да има само един човек, като той няма право да вдига повече от 25 километра в час. Освен това водачите на тротинетки нямат право да се движат успоредно един до друг.

Има изисквания и към самите машини, допълни Ганчев. По думите му те трябва са с механичен или електронен звънец, да излъчват бяла или жълта светлина отпред и задължително червена отзад.

Водачите на тротинетки стават все по-голяма група участници в движението и често са с рисково поведение, каза още Ганчев. По думите му някои от вече наложените глоби на нарушители във Варна са и заради възникнали произшествия, пише 24 часа.

Автор на статията:
Ставри Таргов
варна нарушения контрол тротинетки
0 коментара
fallback
fallback