IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
14:20 | 19 ноември 2022
Обновен: 05:11 | 11 октомври 2024

Организират концерт за деца „Зимни приказки“ във Варна

Проектът е съвместен между община Варна и НУИ „Добри Христов“

По материала работи: Ставри Таргов
Организират концерт за деца „Зимни приказки“ във Варна

Концертът „Зимни приказки“, част от образователния модул на програмата „Варненско лято за деца“, ще се проведе на 20-ти ноември от 11 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Проектът е съвместен между Община Варна и Националното училище за изкуствата „Добри Христов“ и е продължение на поредицата „Приказките на Госпожа Виола“ с водеща Румяна Петрова.
 
Концертът ще започне с изпълнения на Камерния оркестър на НУИ “Добри Христов” с творби на предкласиците Вивалди с Анданте кантабиле от „Зима“ и Корели с Престо и Алегро от „Коледно кончерто гросо“.

Емблематичен валс на Чайковски ще бъде изпълнен от Младежкия симфоничен оркестър на училището с диригент Страцимир Павлов. Ансамбъл “Виолино” ще ни пренесе в друга епоха с популярната мелодия на Сузи Куатро “Препъвайки се” (Stumbling in). Още един руски валс - на Георги Свиридов по повестта на Пушкин „Виелица“, ще представи Духовият оркестър на училището.
 
В българската фолклорна празнична традиция ще ни пренесат солисти от специалност “Пеене”, в съпровод на кавал ще прозвучи коледарската песен “Даньов баща по двор ходи”, а гайдарската група ще изсвири Коледарски буенек, ще го последват български танци. След това Младежкият симфоничен оркестър ще се върне на сцената с пиесата “Персийският пазар” и с популярната композиция на Лирой Андерсън “Пътуване с шейна”.

Възпитаниците на специалност “Класически танц” ще изпълнят последната част на концерта с композициите “Нежност” по музика на Евгений Дога и “Камбанки” по Валс-скерцо от Шостакович. Солистката Миглена Йорданова ще изпее любимата коледна песен “Let it snow”.

Валс от мюзикъла “Красавицата и звярът” и тържественият “Радецки марш” от Йохан Щраус ще сложат финалната празнична поанта на тази зимна музикална приказка.

Билетите са по 5 лв. за възрастни, по 2 лв. за деца от 7 до 18 години, а входът за децата до 6 години е безплатен.

Коментари

Новини Варна