IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
12:01 | 29 май 2015
Обновен: 16:02 | 23 октомври 2024

Обновиха 3 детски площадки в "Приморски"

Следват още 20

По материала работи: Златина Добрева
Обновиха 3 детски площадки в "Приморски"

Три изцяло обновени детски площадки са изградени и функционират вече в район "Приморски". Съоръженията се намират на ул. „Найден Геров” 70, ул. „Баучер” до бл.2 и в кв. „Чайка” до бл.62, съобщиха от администрацията на района.

 

Обследване на детските площадки за игра на отрито, направено през 2014 г. на територията на община Варна констатира, че голяма част от тях не отговарят на нормативните изисквания за безопасност, а монтираните съоръжения са остарели и амортизирани.
   


В тази връзка след направен анализ Общинския план за развитие за 2015 г. предвиди в „Приморски” да бъдат изцяло ремонтирани и обновени 76 площадки на открито. Пилотните три са вече налице.

Общо 20 нови площадки, подобни на тях ще бъдат изградени - в кв. "Чайка” - 12, и още 8 в Цветния квартал. Там върху специални ударопоглъщащи настилки ще бъдат монтирани комбинирани люлки, люлки – махало, въртележки, пързалки, пейки и беседки.


Очаква се изграждането на тези първи 20 детски площадки, за които има разрешителни за строеж да бъде възложено и изпълнението им да започне в най-скоро време, след което ще продължи процеса на изграждане на останалите 53 площадки на територията на район „Приморски” съгласно Общинския план за развитие 2015 г.

Коментари

Новини Варна