IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:16 | 28 май 2015
Обновен: 20:31 | 24 октомври 2024

В ОДЗ №6 „Палечко“ на малките абитуриенти им тръгна по вода

Децата от четвърта А група зарадваха родителите с наученото в градината, момиченца и момченца влязоха в ролята на учители

По материала работи: Юлиян Атанасов
В ОДЗ №6 „Палечко“ на малките абитуриенти им тръгна по вода


Макар все още твърде малки, дечица от ОДЗ № 6 „Палечко“ във Варна усетиха абитуриентските вълнения. Традиция е в последните години момиченцата и момченцата от четвърта група да се разделят с градината в пъстро тържество. Тази година празникът доби малко по-различен вид.  Абитуриентите на учителките Тереза Косева и Фани Мустафова показаха на родители и гости какво са научили в градината. Децата от випуск 2015, за които с много обич се грижиха още леля Нади и леля Еви, проведоха няколко учебни часа в импровизирано училище, а в ролята на учители по различните дисциплини се превъплътиха също дечица от четвърта А група. Имаше всичко, с което възпитаниците на „Палечко“ ще се срещнат наесен вече като първолаци – класна стая, чинове, училищен звънец, черна дъска, показалка. Като същински ученици порасналите мъници демонстрираха познанията си първо по български език. Редиха модели на думи от гласни и съгласни звукове, после построяваха изречения. В урока по математика пък децата показаха, че познават цифрите и не само това – вече могат да смятат, без да се затрудняват. Програмата на школото продължи с часове по природен свят. Интересни факти за годишните сезони, за животните в природата, за човешкото тяло и правилното хранене се превърнаха в своеобразна викторина и за ученици, и за гости. Имаше и занимателни задачи. За отмора пък в междучасията от няколко минутки учениците пееха и танцуваха под ръководството на музикалната педагожка Венелина Пантелеева. 
В края на тържеството момичетата и момчетата се премениха в студентски тоги и, естествено, разрязаха празничната торта.
„Имаме много хубави и талантливи деца. На този празник показаха наученото, което ни кара да вярваме, че в първи клас ще продължат да се подготвят все така добре“, каза Нася Атанасова, директор на ОДЗ „Палечко“.
В разгара на празника излезе гръмотевична буря и плисна проливен дъжд. „На тези деца ще им върви по вода в първи клас“, коментираха родителите.

Юлиян Атанасов

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна