Варна 14°
fallback
Общество
13:45 | 28 май 2015
Обновен: 16:33 | 26 октомври 2024

Концерти събират средства за деца на загинали служители от сектор “Сигурност”

Военна и противопожарна техника, мотори на спецчастите и полицейски кучета ще бъдат показани на входа на Морската на 31 май

По материала работи: Златина Добрева

Два благотворителни концерта в помощ на децата и семействата на загиналите служители от Министерството на вътрешните работи, Министерството на правосъдието и Министерството на отбраната ще се проведат на 31 май и 5 юни. Кампанията е традиционна и се организира от Синдикалната федерация на служителите на МВР под наслов „С обич за децата, в памет на бащите герои“.

„Ние сме убедени, че няма как да заместим липсващите бащи на тези деца, но се стараем по всякакъв начин да помогнем на тези семейства при ежедневните им несгоди. Тези деца ги приемаме и като наши и призовавам всички да сме съпричастни“ – заяви Красимир Костов, член на Управителния съвет на полицейския синдикат.

Медиен партньор на благотворителните прояви е Медийна група „Черно море“.

Първият концерт ще е на открита сцена на входа на Морската градина в навечерието на Деня на детето –1 юни. Точно в 12 часа на 31 май ще започне изпълнението на Представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България. То ще завърши с изпълнение на химна в 12,30 ч., когато ще е и официалното откриване на детския концерт. За слово към присъстващите са поканени кметът Иван Портних и Варненският и великопреславски митрополит Йоан. Концертът на децата ще започне с изпълнение на шлагерно студио „Да“ и на ОДЗ 12 „Първи юни“.

Танцови поздрави ще поднесе групата на най-малките към клуба за народни танци „Моряците“, съставите „Ритъмчета“ и „Тракийче“. Стилизирана фолклорна хореография ще покажат представители на Основно училище „Панайот Волов“ във “Виница”. Те са приготвили в програмата си и народни песни. Танцови умения ще покажат още представители на клуб „Огледало“ и „Одесос Денс.“

Специална част в програмата заема презентацията на бойноприложни умения и техники от таекуондо клуб „Одесос“. В нея ще се включи едно от сирачетата, момченце на 9 години, за което се събират средства. „То върви по стъпките на баща си, въпреки семейната трагедия“, обяви Анатоли Александров, служител в МВР и един от инициаторите на благотворителната кампания. По думите му момченцето и неговата 5-годишна сестричка са кръгли сираци. Двете деца в момента се отглеждат от леля им в Стара Загора, която освен за племенниците си се грижи и за едно собствено дете. Петгодишното момиченце също ще се включи в благотворителните прояви. То ще пее в концерта на 5 юни, казаха още огранизаторите на кампанията „С обич за децата, в памет на бащите герои“. Второто музикално събитие ще е във Фестивалния и конгресен център, който безвъзмездно предоставя зала за кампанията.

Проявата на 31 май ще приключи с няколко поздрава за децата от Държавния куклен театър, който официално подкрепя кампанията. Партньор на инициативата е и Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Актьорът Пламен Георгиев ще е водещ на двата концерта,  а Антонио Угрински ще се погрижи за доброто настроение на малчуганите на 31 май с интересни занимания – рисуване на асфалт и правене на забавни фигурки от балони.

„Очакваме на входа на Морската градина на 31 май да бъдат експонирани пустинните котки на военна полиция, пожарни и спасителни автомобили, моторите на специализираните полицейски сили, водачи с кучета, полицейски коли“, казаха още организаторите.

За благотворителните прояви от кампанията „С обич за децата, в памет на бащите герои“ са поканени ресорните министри от трите министерства в сектор “Сигурност” и народните представители от Варненския многомандатен избирателен район, заместник- кметове и районни кметове, общински съветници. Полина Петрова

 

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback