IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
16:00 | 22 октомври 2022
Обновен: 09:15 | 18 септември 2024

Общински полицаи проснаха на земята възрастен уличен музикант в центъра на Варна (Видео)

Причината – не представил личната си карта

По материала работи: Ставри Таргов
Общински полицаи проснаха на земята възрастен уличен музикант в центъра на Варна (Видео)

Възрастен мъж бе зрелищно арестуван във Варна. Причината – не е представил лична карта на служителите на реда. От разпространени във Facebook кадри става ясно, че мъжът свири на музикален инструмент, пише Glasnews.bg.

„Защото свиря, искат да ми сложат белезници! Не ви ли е срам?,“ пита задържаният човек.

„Няма да ми слагате белезници,“ казва още той, а след това полицаите го повалят на земята и закопчават.

Много граждани се намесиха да питат защо е упражнена такава сила, както и с какво е заслужил – нито е откраднал, нито е извършил каквото и да е престъпление.

И друг път сме писали, че въпреки че изглежда, че няма нищо по-естествено от това всеки от нас свободно да се изразява чрез таланта си - да свири на някакъв инструмент, да пее, танцува или просто да рецитира стихове, когато обаче това се случва на улицата, е невъзможно да съществува без регулация, молби, разрешителни, забрани, ограничения... Даже когато става дума за възрастен човек. Вероятно случаят е такъв. Въпреки това кадрите, споделени в социалната мрежа, будят възмущението и гнева на много хора.

„Престъплението на човека е, че не е представил лична карта. Не знаем защо. Някои ще кажат "Какво толкова, полицаите просто си вършат работата!". И все пак...Такова ли трябва да е отношението към хората на тази възраст, докарани до просешка тояга?

Човекът се опитва да запази достойнството си, като вместо да проси, се опитва да припечели нещо, за да оцелее.Това ли е най-големият престъпник в държавата, приоритет на родната полиция?,“ пише възмутена жена.

Разбира се, че трябва да има регулация на уличните изпълнения. Така е по цял свят. Но когато това се случва на фона на огромния брой проблеми на уличната среда в един град, на фона на безброй примери от последните седмици на полицейски чадъри над дрогирани и убиващи на улицата шофьори, действията на пазителите на реда са не само смехотворни, но и будещи възмущение сред хората.

А вие как мислите?

Полицейските служители, заснети на клипа, разпространяван в социалните мрежи, за грубо задържане на възрастен мъж на центъра на Варна, са екип на сектор “ Общинска полиция”. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

По договор от 01.08.2012 г. с рек.номер Д-12000919Вн/ 01.08.2012 г. по описа на община Варна между МВР и община Варна сектор “Общинска полиция” са на пряко подчинение на кмета на областния град, а не на ОД МВР - Варнау, допълват оттам.

Коментари

анонимен ( преди 7 месеца )
Абе хора, как си вършат работата полицаите, що за аборигенско отношение? Човекът само не е представил документ за самоличност, ама дайте по-цивилизовано
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 7 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Alive ( преди 1 година )
Продавачите на разни неща, които ползват пейките на центъра на Варна за сергии, имат ли разрешения? А други музиканти от типа на този човек, които всички варненци познават, и които се местят където пожелаят, имат ли разрешение от ОБЩИНАТА? Или имат разрешение от отговорника в сянка??
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна