IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
08:41 | 28 май 2015
Обновен: 12:21 | 22 октомври 2024

Елате у нас на лов за гризли

Лична позиция

По материала работи: Златина Добрева
Елате у нас на лов за гризли

Че в тая държава се живее весело, то това е ясно. Ама доживях и още по-голяма веселба. Чета вчера съобщение от националното радио, което цитира сигнал на сдружението за дива природа "Балкани". Та там известяват, че българското Министерство на туризма рекламира отечеството ни с лов на мечка гризли, американски елени и риболов на сьомга.

Замислих се дълбоко, мислих, мислих, пък не можах да измисля откога мечката гризли я има по нашите земи. Ходил съм на риболов, ама сьомга в нашето море и в реките не съм виждал. За американските елени не съм много сигурен, защото еленът по принцип е плашливо животно и бяга в гората. Сетих се обаче, че в България живее благородният елен. Има и елен лопатар. Ама за тоя северноамериканския хич не съм и чувал.

На всичкото отгоре от "Балкани" известяват, че по разни сайтове има реклами за отстрел на мечки и диви котки, защитени от закона, между другото.

Та в главата ми възникнаха някои въпроси. Що за “ЕКСПЕРТИ” работят в Министерството на туризма, та не знаят, че мечка гризли у нас няма. Да не говорим за сьомги и американски елени. Абе, хора, подбирайте си кадрите, дето работят по пресслужбите ви. Щото се излагаме.

Също както се изложи пресслужбата на президента със снимките на Скалистите планини по време на новогодишното обръщение вместо на някоя българска.
Пламен Янков

Коментари

Новини Варна