IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
11:27 | 25 май 2015
Обновен: 15:58 | 26 октомври 2024

Показват варненското златно съкровище в Брюксел

Това съобщи евродепутатът Емил Радев

По материала работи: Юлиян Атанасов
Показват варненското златно съкровище в Брюксел

Варненското златно съкровище отива на изложба в Брюксел в средата на октомври. Това съобщи евродепутатът от морската столица Емил Радев.
Посещението на ценните експонати е съвместна инициатива с Археологически музей в града ни. Патрон на изложбата ще бъде премиерът Бойко Борисов.
Съкровището ще бъде изложено на третия етаж в Европейския парламент. Според Емил Радев това е най-посещаваното място там и ценните вещи ще се радват на огромен интерес. Той добави, че изложбата ще продължи 1 седмица, каквато е практиката на парламента в Брюксел.
“Целта ни е да покажем, че Варна е едно добро място за живеене и туризъм. Ние разполагаме с уникални обекти и експонати, които могат да бъдат посещавани от туристите и да предизвикат интереса им”, каза евродепутатът.
“Изложбата със сигурност ще бъде една добра реклама не само за Варна, но и за България”, смята Радев.
Той гарантира, че най-старото в света обработвано злато ще бъде поставено в специални витрини под зоркото око на охраната.
Деян Михайлов

 

Коментари

Новини Варна