Варна 18°
fallback
Общество
09:37 | 14 май 2015
Обновен: 12:22 | 26 октомври 2024

Ученици популяризират #Варна 2017

Деца от СОУ „Найден Геров“ оформиха с телата си акронима на Европейска младежка столица

По материала работи: Златина Добрева

Близо 600 ученици от варненското училище „Найден Геров“ се включиха в интересна инициатива, с която да популяризират предстоящото важно за града домакинство през 2017 г. Деца на възраст от 8 до 15 г. оформиха с телата си акронима на Европейска младежка столица в двора на учебното заведение. Те държаха в ръце българския трибагреник и знамена на Европейския съюз. „Това беше добър повод  да напомним на децата за предстоящите събития през 2017 г. Нашите ученици вече знаят за важното домакинство, обсъждали са го по време на час на класа със своите ръководители, имахме и различни конкурси за рисунка на тази тема. Подобни инициативи поддържат интереса им, тъй като има още 2 години до 2017-а. Включихме в проекта деца от 8 до 15 г. по две причини. От една страна, по-големите ни ученици са заети да учат за предстоящите изпити, но, от друга – точно по-малките след две години ще са вече младежи, които могат активно да се включат в различните програми, проекти и събития“, каза за в. „Черно море“ директорката на СОУ „Найден Геров Мария Нестерова.

Учениците от 7-о училище вече имат опит в подобни инициативи. През миналата година те имаха идентична проява, с която уважиха 50-годишния юбилей на школото.

Още един интересен проект подготвят от СОУ „Найден Геров“ до края на месеца. До 30 май различни класове ще рисуват корици на своите любими книги на оградата на училището. На 1 юни ще бъде открита своеобразната изложба на открито. В момента в класовете правят обсъждане кои са любимите им книжки и кои персонажи да представят. Полина Петрова

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback