Варна 18°
fallback
Общество
08:36 | 14 май 2015
Обновен: 12:21 | 26 октомври 2024

Приключиха матурите при четвъртокласниците

Само 100-ина деца не се явиха на последните два изпита

По материала работи: Златина Добрева

Матурите на четвъртокласниците приключиха с външното оценяване по „Човек и общество“ и „Човек и природа“. В два последователни дни малчуганите се потиха над подготвените от експерти тестове. Припомняме, че оценката няма да има цифрово изражение, а ще се изчислява успеваемост в проценти.

Намалял е броят на четвъртокласниците, които не са се явили за външното оценяване, отчитат от Регионалния инспекторат по образование. Само 107 деца са отсъствали, за разлика от предишните два изпита, където цифрата надминаваше 400. „Явно децата са имали здравословни проблеми на предишните дати и след като са оздравели, са се явили на следващите външни оценявания. Броят на отсъстващите от изпитите деца е в рамките на нормалното и не е по-различен от предходни години“, каза за вестник „Черно море“ Венцеслава Генова, началник на РИО - Варна. Тя сподели още, че матурите за най-малките през тази година са преминали спокойно, без сигнали за нарушения. Експерти са посетили училищата, за да подпомогнат работата на комисиите.

Видеонаблюдение във всяка изпитна зала допълнително подсигури честността на постигнатите резултати.  До няколко дни ще е известна степента, в която четвъртокласниците са усвоили учебния материал по четирите изпитни дисциплини. Пoлина Петрова

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback