Варна
fallback
Общество
15:20 | 10 януари 2022
Обновен: 07:31 | 26 октомври 2024

Областна управа: Паднали каменни късове в „Перчемлията“ няма

Въпросният участък не е част от републиканската пътна мрежа и не се поддържа от АПИ

По материала работи: Ставри Таргов

Марио Смърков, областен управител на Варна

По повод  постъпил сигнал от медия на 7.01.2022 г. за наличие на паднали каменни късове около скалния масив по пътя в местността „Перчемлията“ в град Варна и изнесени впоследствие недостоверни и непълни данни, от Областната администрация предоставят следната информация:

Независимо, че поддържането на пътни участъци не е в компетентността  на областния управител на Варна,  предвид установения висок обществен интерес, на 07.01.2022 г. е разпоредена и извършена съвместна проверка от служители в Областна администрация Варна и ОПУ на АПИ Варна. При обхода на посочения участък не е установено наличие на паднали каменни късове и /или клони от дървета, препятстващи преминаването с автомобили.

След извършена служебна проверка  в информационната система на СГКК е установено, че посочения участък е с местоположение гр. Варна, р-н „Приморски“, Природен парк „Златни пясъци“, м.к.к. „Чайка“, собственик на имота е Държавно лесничейство - Варна.

Цитираният по горе участък не фигурира в пътната мрежа на ОПУ на АПИ Варна, т. е, не е част от републиканската пътна мрежа и поддържането му не се осъществява от ОПУ на АПИ Варна.

Изпратени са писма до община Варна, Държавно лесничейство- Варна и ОПУ на АПИ - Варна с искане за произнасяне,  кой поддържа проверявания пътен участък;  дали са получавани сходни сигнали и  предприемани ли са действия за изчистване на паднали каменни късове и / или части от дървета; коя институция отговаря за обезопасяването на скалния масив; каква дейност възнамерява да извърши в тази връзка.

Отделно от горното, изискано е незабавно поставяне на предупредителни табели, определящи участъка като опасен, съобщават още от областната управа. 

Автор на статията:
Ставри Таргов
перчемлията областна управа паднали каменни късове
0 коментара
fallback
fallback