IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
14:15 | 1 декември 2021
Обновен: 18:09 | 12 септември 2024

Двама варненци са големите победители в предприемаческото състезание „Започни млад“

Вижте какво са разработили

По материала работи: Ставри Таргов
Двама варненци са големите победители в предприемаческото състезание „Започни млад“

Тридневното събитие „Започни млад“, организирано от списание „Български предприемач“, завърши с двама големи победители и предизвика много емоции и интерес от страна на публиката, която проследи състезанието на живо в онлайн среда.

Един от големите победители е проектът Rage Room на Борислав Николов от град Варна - шумоизолирана стая, в която хора, изпитващи емоционално напрежение, ще могат да чупят стари вещи и по този начин да разтоварват стреса от ежедневието. Освен тази важна функция предприемачите планират и да рециклират счупените предмети.

Другият победител в конкурса е проект EcoSmoke на Александър Градев също от град Варна – екипът ще разработва техника за рециклиране на фасове, превръщайки ги в материал, от който могат да се произвеждат други продукти. По този начин младите предприемачи смятат, че ще помогнат значително за опазването на околната среда в България.

След напрегнато гласуване и пред аудитория от над 1500 души, които следиха развитието на състезанието и всички представени идеи, наградата на публиката беше спечелена от екипа на AdventureKey на Деница Вечерникова от град Бургас, който има за цел да разработи приложение за любителите на пътувания.

„В „Започни млад“ тази година участваха над 60 идеи на млади предприемачи, като 14 от тях стигнаха до големия финал и получиха възможност да сформират екип.

Коментари

Новини Варна