IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
14:30 | 31 май 2021
Обновен: 18:13 | 22 септември 2024

Школи по графичен дизайн и иконопис започват в Общинския детски комплекс във Варна

Обучението е напълно безплатно

По материала работи: Ставри Таргов
Школи по графичен дизайн и иконопис започват в Общинския детски комплекс във Варна

Школи „Графичен дизайн“ и „Православни християнски ценности и традиции -иконопис“ ще започнат тази есен в Общинския детски комплекс във Варна.

Обучението по графичен дизайн има за цел да приобщи учениците към света на изкуството, да развие зрителните им възприятия, въображението и фантазията, както и да формира естетическо възприятие и художествен вкус. Възпитаниците на тази школа ще усвоят основни техники, работа с цвят, графични програми и др.

Направлението „Иконопис“ е предназначено за деца, които са на възраст между 11 и 18 години. Обучението в школата ще има за цел да запознае учениците с правилата за изписване, каноните, символите и тяхното значение, технологията на старите майстори, историята на християнското изкуство.

Обучението в ОДК е напълно безплатно. Приемът в школите на ОДК се осъществява посредством електронна система. Тя ще бъде активна от утре (1.06.2021 г.) на адрес: https://odk.is-vn.bg

Коментари

Новини Варна