IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
13:24 | 24 април 2015
Обновен: 16:29 | 22 октомври 2024

Варненци почистиха плажната и крайбрежната алея (СНИМКИ)

Акцията обхвана близо 4 км – от Южния плаж до „Почивка“

По материала работи: Златина Добрева
Варненци почистиха плажната и крайбрежната алея (СНИМКИ)

За пета поредна година във Варна се проведе мащабно почистване на плажната ивица  и крайбрежната алея. Акцията обхвана близо 4 км – от Южния плаж до „Почивка“.  От пясъка е премахнато  огромно количество отпадъци и плевели, тревните участъци са освежени и озеленени с нова растителност. Пребоядисани са спасителните вишки и кошчетата за смет. Инициатор на почистването отново е "Холдинг  Варна". В акцията участваха фирмени служители.

 

"Нашите очаквания бяха да се включат около 300 души, но за наше щастие, те са доста повече. Някои колеги дойдоха даже със семействата си, защото тази инициатива е добра, ние я провеждаме за пета поредна година. Хубаво е че в началото на сезона денят е прекрасен, подготвяме плажа за лятото", заяви Андрей Василев – търговски пълномощник на фирмата-концесионер на варненския плаж.

 

Той благодари на участниците в почистването и каза, че такива инициативи трябва да се инициират и от зелените организации, а не да са активни, само когато имат някакъв интерес. В акцията не участваха екоактивисти. И тази година целта на инициативата е да се опази естествения вид и красота на плажната ивица на Варна, да се даде пример за грижовно отношение  към това огромно богатство на града и на всички варненци.


Магдалена Петрова, Александър Йорданов
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна