IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Общество
13:15 | 13 март 2021
Обновен: 12:39 | 20 септември 2024

Планират парад на хвърчилата на плажа в "Аспарухово"

Вероятните дати - 21 и 22 август

По материала работи: Ставри Таргов
Планират парад на хвърчилата на плажа в "Аспарухово"

Парад на хвърчилата е планирано да се проведе на 21 - 22 август 2021 година. "Надявам тази година нещата да са малко по-оптимистични и да могат да пътуват нашите приятели от чужбина.

Пак ще го проведем с българските си колеги, които пускат хвърчило. Надявам се да стане отново красив и хубав фестивал на морето, на пясъка на Аспаруховия плаж. Надявам се отново, както миналата година, да бъдем на река Велека и на южния плаж в Приморско", каза организаторът на фестивала Юри Георгиев пред БНР.

Откакто китайците са се научили да произвеждат хартия и плат, са усвоили това да имитират полета на птиците, да направя нещо красиво за деца, за възрастните, подчерта той:

"Откакто се правят тези фестивали, от 30-40 години, по Европа, Азия, те събират много публика, тъй като това е внушаващо да видиш една огромна птица - 20 метра животно, което лети, с огромни размери, направено от плат, подето от вятъра, красиво е".

Коментари

Новини Варна