IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
14:14 | 5 юни 2020
Обновен: 02:04 | 7 септември 2024

Обновяват сградата на полицията във Варна

Символична първа копка бе направена днес

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Варна

Символична първа копка на проект за „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в административни сгради - сградата на ОД - МВР гр. Варна“ бе направена днес. Финансирането е осигурено по ОП "Региони в растеж", съфинансирано от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Община Варна изпълнява проекта в партньорство с Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция "Технически операции", обясни Десислава Цветанова, ръководител на проекта, предаде общинската пресслужба.

 

Той е на обща стойност 1 461 492,82 лв., от която безвъзмездна финансова помощ е 1 178 675,61 лв., собственият принос - 282 817,21 лв., а 250 500 лв. е съфинансирането от партньорите. Строителните дейности започнаха в края на март, а крайният срок за изпълнение е 2021 година.


Очакваните резултати са намаляване на крайното енергопотребление на обекта чрез изпълнение на пълен пакет от енергоспестяващи мерки, подобряване на архитектурния облик на административната сграда, част от която е паметник на културата, създаване на достъпна среда за хора с увреждания.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна