IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:55 | 22 март 2015
Обновен: 09:44 | 11 септември 2024

50-ина варненци протестираха в мола

Търговският център нае нова охранителна фирма

По материала работи: Деян Михайлов
50-ина варненци протестираха в мола

50-ина варненци участваха в протест срещу насилието. Проявата се състоя в търговския център, където изгуби живота си 52-годишният Нягол Петров. Протестиращите бяха облечени със стари и неугледни дрехи. По същия начин, както е бил облечен и Нягол, когато е бил пребит в мола. Гражданите с плакати „Не на насилието“, „Моят ред ли е сега?“ обиколиха първия етаж на търговския център.

Междувременно от мола прекратиха договора със старата охранителна фирма. Новата бе наета временно до провеждането на конкурс. Сигналите на граждани ни помогнаха много в дефинирането на проблемните зони, каза директорът на търговския център Иво Генов.

Базирайки се на тях и на експертната оценка, ние разработихме нова схема за разпределение на охранителните видеокамери на територията на комплекса. Към досегашните 120 камери добавяме още 70 нови. С тях ще покрием напълно паркинг зоните и евакуационните коридори, добави Генов.

Увеличават се охраняемите зони в комплекса. Засилва се контролът върху дейността на охранителите от страна на управленското дружество на мола. Ежедневни проверки на състоянието на служителите и строга отчетност ще гарантират по-добрата грижа за сигурността на наемателите и посетителите в търговския център.

Ние от мениджмънта на мола дълбоко съжаляваме за случилото се и с мисълта да предотвратим други нещастия също се включваме в този обществен дебат. Призоваваме и наемателите, и посетителите на мола да бъдат активни и да ни информират незабавно при забелязана нередност, каза директорът на мола.

Татяна Кисьова

Коментари

Новини Варна