Агнешкото месо и яйцата, които се предлагат за Великденските празници във Варна, са почти на 100% родно производство. Това съобщи за ИА „Черно море“ д-р Златина Димова, шеф на Областната дирекция по безопасност на храните.
Освен българско има и минимални количества румънско, испанско и гръцко агнешко месо, уточни тя. Нашенското се познава по синия печат, който е доказателство за преминат ветеринарен контрол. Чуждото е с червен печат.
Освен български на пазара и в големите вериги има и минимални количества яйца от Полша. Нашенските се познават по печата и означението BG, обясни д-р Димова.
Тя добави, че по време на Великденските празници гражданите могат да подават сигнали на дежурните телефони на ОДБХ – Варна, или онлайн. За сериозни нарушения може да се звъни и на тел. 112.
Ставри Таргов
Коментари