IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
13:33 | 11 март 2020
Обновен: 09:35 | 4 октомври 2024

Зоопаркът с нови катерушки за маймуните

Специалисти със съвет да пазим евентуални нови зоо-съседи

По материала работи: Слав Велев
Снимки: Зоопарк Варна

Семейството на маймунките вече има ново обзавеждне, съобщиха от варненския зоопарк. Всички въжета, люлки и играчки са подменени с нови, за да могат най-новото бебе - Мънки и неговите по-големи сестрички да имат занимания през дългите летни дни. Новото обзавеждане, освен забавления за животните, ще бъде допълнителна атракция за децата-посетители в зоокъта. Оттам припомнят, че в делнични дни семействата имат възможност да ползват Контактната зона. Децата могат да погалят и нахранят животните всеки вторник, сряда и четвъртък от 11.00 ч. до 12.00 ч. Желаещите ще влизат и ще се допускат на малки групи от по 5-7 човека, за да не стресират животните.

 

От зоопарка обръщат внимание, че със затоплянето на времето може да открием, че имаме нови съседи – много прилепи зимуват в цепнатини и фуги на панелни блокове, изоставени тавани, под керемиди и тухли. Тези странни съседи се хранят само с насекоми, като могат да изядат до 1200 комара само за един час. В България всички видове прилепи са полезни и защитени от Закона за биологичното разнообразие. Съветът е да не се плашим от животинките и да ги оставим да съществуват успоредно с нас. За всички има място под слънцето.

Ели Маринова

Снимки Зоопарк Варна

 

Щъркелите пристигнаха край Варна (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна