IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
12:38 | 7 октомври 2014
Обновен: 22:18 | 24 август 2024

Кинофестивал подкрепя „Карин дом“

Кинофестивал подкрепя „Карин дом“

По материала работи: Златина Добрева
Кинофестивал подкрепя „Карин дом“

Фестивалът на българския игрален филм “Златна роза” се включва в благотворителна кауза на фондация “Карин дом” - Варна. За първи път тази година ще подкрепим една прекрасна идея на фондация "Карин дом" – изграждане на сензорна градина в пространството около сградата, казват организаторите на феста.
Ние всички се учим, общуваме и възприемаме света чрез нашите сетива. За хората с увреждания, сигналите, получавани от някои сетива, са често неясни и като резултат светът за тях става трудно, объркващо и много самотно място. Сензорната градина е идеално място за деца със специални нужди, където се стимулират усещанията. Това помага на децата да възприемат и комуникират по-лесно с околната среда и да развиват житейските си умения. Проучванията сочат, че сензорната градина се съчетава добре и допълва основните терапевтични методи. Това допринася значително за подобряване качеството на живот на децата със специални нужди. Използва се при децата с аутизъм, церебрална парализа, синдром на Даун, обучителни трудности, мускулна дистрофия, хидроцефалия, поведенчески проблеми, множество увреждания и др.
Средствата от продажбата на плакатите и каталога на фестивала ще дарим за тази благородна кауза. Надяваме се повече хора да помогнат, уточняват организаторите на фестивала.

Коментари

Новини Варна