IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
10:37 | 7 октомври 2014
Обновен: 22:09 | 1 септември 2024

Безплатен семинар за младежи в подкрепа на #Варна2017

Безплатен семинар за младежи в подкрепа на #Варна2017

По материала работи: Златина Добрева
Безплатен семинар за младежи в подкрепа на #Варна2017

С безплатен семинар на тема „Възможности за европейско финансиране за младите хора“ Областният информационен център във Варна заявява подкрепата си към кандидатурата на града за Европейска младежка столица през 2017 г. Форумът цели да популяризира възможностите за финансиране на проекти през новия програмен период 2014-2020 г. и да представи реализирани през 2007-2013 г.
„Титлата „Европейска младежка столица“ е възможност за развитие на потенциала на младите хора във Варна и превръщането на града в център за младежки политики и инициативи с европейско измерение, предоставящи равни възможности в областта на образованието, младежката заетост и гражданско участие“, заявява в подкрепително писмо до кмета на града Иван Портних Виктория Николова – управител на ОИЦ – Варна. Тя допълва, че натрупания опит през последните 3 години в работата с бенефициенти – младежки организации и университети показва, че младите варненци до 29 г. са особено активни и проявяват голям интерес към европейската тематика, декларирайки готовността си да инициират и осъществяват нови идеи и практики за градско и личностно развитие.
Семинарът ще се проведе в края на октомври 2014 г., съвместно с общинската дирекция „Европейски и национални оперативни програми“.

Коментари

Новини Варна