IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
16:37 | 25 февруари 2015
Обновен: 00:14 | 10 септември 2024

В УМБАЛ „Света Анна“ спасиха детето, пострадало в катастрофата на „Хемус“

То се е возело на задната седалка на автомобила, но не е стояло в специално обезопасително столче.

По материала работи: Деян Михайлов
В УМБАЛ „Света Анна“ спасиха детето, пострадало в катастрофата на „Хемус“

Животът на 4-годишното дете, пострадало тежко в катастрофа на автомагистрала "Хемус“  край Девня, е вън от опасност. Това съобщи за в. „Черно море“ изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Анна“ във Варна проф. д-р Дико Бошнаков.  Детето е с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на черепа. Благодарение на усилията на медиците в реанимацията то е стабилизирано и вече е в съзнание. Детето е в една стая с майка си и баща си, които също пострадаха при инцидента. Бащата е със счупен шиен прешлен. Майката е в доста добро състояние, което позволи днес да бъде изписана от болницата.
При катастрофата детето пострада тежко, след като бе затиснато от счупено стъкло. То се е возело на задната седалка на автомобила, но не е стояло в специално обезопасително столче. Това е и една от причините да получи черепно-мозъчна травма.
Детето пострада в катастрофа в неделя малко преди пътен възел "Повеляново". Инцидентът бе причинен от 55-годишния водач на автомобила, в който се е возело детето. Той навлязъл в ляв завой с несъобразена скорост и изгубил контрол над колата, след което тя се преобърнала в отводнителна канавка, съобщиха от полицията.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна