IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:00 | 26 септември 2014
Обновен: 02:53 | 14 септември 2024

„Напоителни системи”: Язовирите няма да прелеят

„Напоителни системи”: Язовирите няма да прелеят

По материала работи: Ставри Таргов
„Напоителни системи”: Язовирите няма да прелеят

Няма опасност от преливане на язовирите, които се стопанисват от държавното дружество „Напоителни системи" , въпреки прогнозите за обилни валежи в следващите 48 часа. Това увери изпълнителният директор на предприятието Димитър Методиев. Той посочи, че няма повод за паника и притеснение от наводнения.

„Населението трябва да е спокойно. Язовирите към момента са в добро техническо състояние. Свободният обем е около 35% така че имаме резерв да поемем високи води", заяви той.

В цялата страна денонощно се следят над 190 язовира. Стените и съоръженията по тях се укрепват от екипи на „Напоителни системи". Местните администрации пък поемат отговорността за общинските водоеми. Оказва се, че състоянието на частните язовири се контролира най-трудно.

Дори валежите да продължат над 48 часа, празното пространство в язовирите може да поеме падналата вода, посочи още Димитър Методиев.

Той допълни, че от следващата седмица ще започне изплащането на забавените заплати на служителите от месец юни до август включително.

Черно море

Коментари

Новини Варна