IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
19:10 | 16 февруари 2015
Обновен: 15:03 | 4 септември 2024

Свети Валентин напълни касите на търговците във Варна

На 14 февруари варненци развързаха кесиите

По материала работи: Борис Проданов
Свети Валентин напълни касите на търговците във Варна

Католическият празник Свети Валентин се е оказал успешен за мнозина варненски търговци, установи репортерска проверка.


В седмицата преди 14 февруари имахме повече клиенти от друг път, каза и Деян Веселинов, който има магазин за играчки във Варна. Хората купуваха плюшени сърца, мечета, различни майтапчийски стоки, за да зарадват любимия си човек. Доволен съм от оборотите, каза още Веселинов.


Цветарите са били другите печеливши от празника на влюбените. Най-честите ни клиенти бяха мъже. Търсеха рози за жените си, каза на свой ред пред Агенция „Черно море“ продавачката на цветя Ваня Атанасова на 42 г. Тя е отчела рекорден оборот на 13 февруари.


Не мисля, че българските мъже са станали по-романтични. По-скоро рекламите, филмите, предаванията за Свети Валентин са ги накарали да купят цвете на половинката си, смята Ваня Атанасова.


В големите търговски вериги не са отчетени рекордни продажби на вино за 14 февруари, когато другата част от България празнуваше Трифон Зарезан.


Като цяло червеното вино се продава най-добре и много зимно време, така че не можем да сметнем дали точно за 14-и е имало извънредни продажби, каза продавач на алкохолни напитки.

 

Коментари

Новини Варна