IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
07:36 | 17 септември 2014
Обновен: 07:54 | 24 август 2024

Община Варна осигурява пособия за 200 ученици в "Аспарухово"

Община Варна осигурява пособия за 200 ученици в "Аспарухово"

По материала работи: Златина Добрева
Община Варна осигурява пособия за 200 ученици в "Аспарухово"

Инициатива за подпомагане на деца от семейства, пострадали от наводнението през месец юни, организират дирекция "Образование, младежки дейности и спорт“ в община Варна и районната администрация в "Аспарухово".
За 200 малчугани и ученици вече са осигурени тетрадки, химикали, цветни моливи и други пособия чрез програмата на община Варна за образователна интеграция на деца и ученици от различни етнически групи и в неравностойно социално положение. Помагала за възпитаниците на подготвителните групи и учебници за деца от първи до седми клас включително са осигурени от държавата. Общината ще подпомогне учениците от 8-ми до 12-ти клас като осигури безплатни учебници по договорите, които има с издателствата „Анубис“, "Булвест 2000“, „Бит и техника“, „Изкуства“, „Летера“ и „Слово“, чрез Общинския педагогически информационен център.
Всички деца ще получат и индивидуални хигиенни комплекти и лакомства, а семействата - санитарни и хигиенни материали, съобщават от пресцентъра на Общината.
Раздаването на пособията ще бъде в район „Аспарухово“, а на учебниците - в училищата, където вече е създадена организация от ръководствата.

Коментари

Новини Варна