Варна 13°
fallback
Общество
08:12 | 16 февруари 2015
Обновен: 22:35 | 28 октомври 2024

Готвят на учениците вредни храни в стара посуда и лоша хигиена

24 предписания и 5 акта за нарушения в училищни столове съставила Агенцията по безопасност на храните за последните месеци

По материала работи: Лиляна Трънкова

Вносни храни с много консерванти и оцветители се използват масово при приготвянето на храна за ученици и деца в детските градини. При това повечето от училищните столове работят в стари и захабени помещения, при недобра хигиена. Това показа репортаж на БНТ.За последните месеци специализираната агенция, която контролира качеството на храните у нас е съставила 24 предписания и 5 акта за нарушения в училищни столове. Сред повечето негативни констатации са използването на стара и захабена посуда както за разсипване на храната ,така и при приготвянето й.

За да се подобри състоянието на училищното хранене са предвидени промени в законодателството, чрез които ще се гарантира използването само на произведени у нас храни, както и отстраняването на продукти с консерванти, съобщиха от държавната Агенция за безопасност на храните.

Автор на статията:
Лиляна Трънкова
0 коментара
fallback
fallback