IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:31 | 9 септември 2014
Обновен: 19:54 | 23 август 2024

В МБАЛ „Света Анна“ започна ремонт на покрива на сградата с бръшляните

В МБАЛ „Света Анна“ започна ремонт на покрива на сградата с бръшляните

По материала работи: Юлиян Атанасов
В МБАЛ „Света Анна“ започна ремонт на покрива на сградата с бръшляните



Започна ремонт на покрива на старата сграда с бръшляните в МБАЛ „Света Анна“ във Варна. Ще бъде подменена част от дървената конструкция, ще бъдат поставени нова хидроизолация и битумни керемиди. Старите улуци ще бъдат подменени с нови, нова обшивка ще бъде направена на комините и на козирките. Ремонтът ще продължи около 60 дни и ще струва около 200 000 лв., съобщи Димитричка Петрова, началник на стопанския отдел в МБАЛ „Света Анна“. Подмяната на покривната конструкция, която е на площ от 1600 кв.м, ще бъде извършвана на етапи, за да не се пречи на работата на намиращата се на третия етаж клиника по неврохирургия. Целта е всичко да приключи успешно, преди да е дошла зимата, каза още Петрова.
Покривът на сградата не е ремонтиран от 20 години. Заради дупките по него и нарушаването на ондулиновото покритие при всеки дъжд имаше течове в някои от стаите на клиниката по неврохихургия. В един от лекарските кабинети наскоро паднало и парче мазилка.
Старата сграда на бившата Окръжна болница е сред символите на града. Строена е в края на XIX и е достроявана в средата на XX век.

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна