IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
13:06 | 29 август 2014
Обновен: 04:56 | 24 август 2024

Вълчи дол става на 40 г.

Вълчи дол става на 40 г.

По материала работи: Златина Добрева
Вълчи дол става на 40 г.

На 4 септември град Вълчи дол става на 40 г. 2014 г. е юбилейна, и защото се отбелязват 100 години от заповедта на Окръжния управител, с която се приема мотивираното предложение за отделянето на село Курт дере (днешен град Вълчи дол) в самостоятелна община.
Празненствата по случай кръглата годишнина започват на 4 септември от 18 часа в зрителната зала на читалище „Димитър Благоев“. След официалната част, жителите и гостите на града ще се насладят на концерт на ансамбъл „Добруджа“.
Празничният 6 септември започва в 9 часа с водосвет в храм „Св. Арх. Михаил“. Час по-късно градският стадион „Петко Сираков“ ще бъде домакин на традиционните за град Вълчи дол „народни борби“. За най-малките от 16 часа започва детско шоу. От 18 часа концерт ще изнесе Представителният духов оркестър на Военноморските сили, а час по-късно започват изпълненията на Софи Маринова и Устата, Роско и Йоана, Адромега, Стелко, както и местните изпълнители Миро и Румен Михайлов.
Празнична заря ще сложи край на тържествата.

Коментари

Новини Варна