Варна 25°
fallback
Общество
13:45 | 28 май 2019
Обновен: 13:33 | 25 септември 2024

Родители и деца премериха ловкост в спортен празник в ДГ „Теменужка“

Майките захвърлиха токчета, татковци показаха сила в щура обща надпревара

По материала работи: Слав Велев

Варненски майки захвърлиха токчетата, а татковци  и батковци запретнаха ръкави и премериха сили във весела надпревара в детска градина „Теменужка“. Спортният празник във време, в което вече не е студено, но и още не е твърде горещо, за да измъчи участниците, предизвика много смях, спортсменски усилия и сладка надпревара за доказване на ловкост, бързина и умения. Празникът е минал през внимателно обмисляне и подготовка от страна на екипа на филиала на детското заведение. „И този път родителите се включиха с готовност и дадоха всичко от себе си, сподели зам.-директорът Мария Ташкова. Игрите в двора на забавачката бяха част от програмата „Заедно можем“ за приобщаващо образование на деца, ученици и студенти от различни етнически групи в неравностойно социално положение и се осъществява със съдействието на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“.

 

Освен да покаже общо отношение към всички деца, без значение от разликите помежду им, идеята на този празник е да сплоти семействата като им припомни, че общите физически занимания и игри са истинската спойка между тях по пътя на израстването на малчуганите". Във времена, в които електронните устройства все повече крадат от детството им, излизането на чист въздух и заниманията с възрастните им дават истинския вкус на живота. Там, където мама и татко още не бяха приключили работния делови процес в офисите си, на помощ идваха по-големи батковци и каки, за да подскачат, бягат, теглят въжета, хвърлят топки и се захласват в общо веселие. За децата победата е от съществено значение, разбира се, но на финала в такъв тип празник победители са всички. Защото току що са изживели нова порция безценни мигове заедно.

 

По думи на  Мария Ташкова, в тази инициатива предстоят  театрализирани приказки според възрастовите групи, тематични занимания с деца от целевите групи и още работа с родители и други.

Ели Маринова

 

Как да пазят морето чисто научиха децата от ДГ № 22 „Мечо Пух“

Такъв, какъвто го разбират изписаха варненски деца Великден (СНИМКИ)

Първокласници: Вече сме грамотни, можем да четем (СНИМКИ)

Празник на съня във варненската ДГ „Д-р Петър Берон“ (СНИМКИ)

Деца от варненска градина пяха химна с ръка на сърцето и сълзи в очите

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback