Варна 20°
fallback
Общество
12:14 | 6 май 2019
Обновен: 21:43 | 20 септември 2024

Скаутски клуб „Владислав Варненчик” - Варна ще се включи в почистването на река Камчия

WWF България и Организация на българските скаути отново обединяват сили

По материала работи: Пламен Янков

WWF България и Организация на българските скаути отново обединяват сили, за да мобилизират деца и младежи да се грижат за опазването на планетата. Предвид огромните предизвикателства пред нашия общ дом ролята на младите хора в създаването на по-добър свят е от изключително значение.  

„Денят на реките” ще се проведе на 11.05 (събота). Повече от триста скаути на възраст от 7 до 18 години  ще трябва да приложат своите умения, за да съберат възможно най-много отпадъци в труднодостъпни места покрай реките. Едновременно  дванадесет скаутски клуба в девет български града, съвместно с доброволци и приятели,  ще направят всичко по силите си, за да почистят крайбрежията на девет български реки – Искър, Дунав, Русенски Лом, Камчия, Черна, Батова, Тученишка и други.  

За две години съвместните инициативи на двете организации достигнаха до стотици деца и младежи. Участвахме в инициативата за Часа на Земята, организирахме почиствания, събития,  посветени на опазване на видовото разнообразие, на реките, проведохме интересни беседи.  

Сега WWF България и ОБС отново са заедно - този път за да почистят българските реки! Повече информация можете да получите от фейсбук страниците на WWF и ОБС!  

Скаутски клуб „Владислав Варненчик” гр. Варна ще се включи в почистването на река Камчия от моста в района на местността “Пода” (първи сборен доброволчески пункт на паркинга преди моста) до устието (втори доброволчески пункт на паркинга срещу стоянката за лодки). На мястото ще има указателни табели, както и доброволци, които ще насочват участниците и ще раздават чували и ръкавици. Апелираме към всички желаещи доброволци да участват заедно с децата си, които е желателно да имат навършени поне 7 г. Всички непълнолетни трябва да бъдат задължително с придружител, тъй като организаторите не поемат отговорност за тяхната грижа и безопасност.  Нека всички заедно  да оползотворим почивния ден с едно добро дело в помощ на природата. Началото е на 11.05. (събота) от 10:00 часа с времетраене до 13:30 часа.

 

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback