IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
05:24 | 12 август 2014
Обновен: 22:50 | 21 август 2024

Подпомагат с по 2000 лв. 7 двойки с репродуктивни проблеми

Подпомагат с по 2000 лв. 7 двойки с репродуктивни проблеми

По материала работи: Златина Добрева
Подпомагат с по 2000 лв. 7 двойки с репродуктивни проблеми

10 двойки с репродуктивни проблеми подадоха молби за подпомагане, като 7 от тях са одобрени. Това съобщи пред комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна шефът на общинската дирекция по здравеопазване д-р Миглена Бояджиева. Одобрените кандидати ще получат във връзка с инвитро процедурите до 2000 лв. за дейности и изследвания, незаплащани от НЗОК и държавния фонд „Инвитро“. 3 от семейните двойки не са били одобрени, тъй като не са отговаряли на критериите за  подпомагане.
В началото на годината от община Варна увериха, че ще подадат ръка на 50 семейства с репродуктивни проблеми, като за целта бяха отделени 100 000 лв. Парите бяха отделени от бюджета за еднократните целеви помощи за лечение. Те са за различни процедури като генетични изследвания, вътрешни инсеминации и други.
По данни на фондация „Искам бебе“ близо 100 са варненските двойки с репродуктивни проблеми, които нямат средства да минат въпросните процедури, необходими за кандидатстване пред държавния фонд.
Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна