IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
12:58 | 7 август 2014
Обновен: 22:51 | 21 август 2024

Плащат пътя на 29 деца от Звездица и Казашко

Плащат пътя на 29 деца от Звездица и Казашко

По материала работи: Златина Добрева
Плащат пътя на 29 деца от Звездица и Казашко

И тази учебна година деца от селата Звездица и Казашко ще получат средства, за да могат да учат безпрепятствено в СОУ „Димчо Дебелянов“ в центъра на Варна. Това реши комисията по „Образование, младежки дейности и спорт“ към местния парламент. Средствата за път и храна на децата, които са на възраст до 16 години, ще бъдат предоставени на училището от Министерството на образованието, а школото само ще трябва да организира системата за обслужване на децата.
Предложението ще влезе за гласуване в Общинския съвет на Варна, като решението от сесията ще бъде изпратено до Министреството на образованието, което трябва да вземе окончателното решение дали да включи СОУ „Димчо Дебелянов“ в списъка на “средищните училища” у нас.
“Школото отговаря напълно на изискванията на нормативната уредба и то трябва да бъде включено в министерския списък“, категорични бяха членовете на комисията по образование.
Ася Шекерджиева

Коментари

Новини Варна