IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
05:52 | 3 август 2014
Обновен: 14:15 | 13 октомври 2024

Стартира плувният маратон Галата - Варна с рекорден брой участници

Стартира плувният маратон Галата - Варна с рекорден брой участници

По материала работи: Слав Велев
Стартира плувният маратон Галата - Варна с рекорден брой участници

Рекорден брой плувци се очаква да вземат участие в днешния маратон Галата-Варна. Стартът е днес е в 10 ч. от традиционното място - мостчето под нос "Галата". 

Организатори на проявата са Военноморските сили на на България, община Варна и ПСК Черно море. 

Трасето на традиционния плувен маратон е 4400 метра. То започва от нос "Галата" и завършва на втора буна.

Плувците трябва да са родени най-малко 12-годишни, като преди надпреварата преминават задължителен медицински преглед.

За преплували разстоянието се считат всички, които са пристигнали на финала 90 минути след първия финиширал. Всички останали състезатели задължително трябва да преустановят плуването и с помощта на придружаващите лодки се отправят към Буна № 2.

Общият награден фонд на маратона е 4000 лв.

Победителите при мъжете и жените ще бъдат наградени с по 500 лв., завоювалите вторите места - по 400 лв., а за третата позиция - по 300 лв. Парични награди ще има и за класиралите се от 4-то до 6-то място. Те ще вземат съответно по 200, 150 и 100 лв. С парични награди ще се отличат и най-добре представилият се варненец (мъж или жена) – 200 лв.; плувец с увреждания (инвалид) – 200 лв. и плувец с най-много участия в маратона – 200 лв.

Всички, преплували разстоянието от нос Галата до Буна № 2 в определеното време, ще получат купон за безплатна закуска и напитка, удостоверение за успешно преплуване и юбилейна фланелка.

Таксата за участие в маратона е 5 лв.

 

Коментари

Новини Варна