IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
14:02 | 1 август 2014
Обновен: 12:49 | 13 октомври 2024

Изпускат контролирано няколко язовира във Варненско

Изпускат контролирано няколко язовира във Варненско

По материала работи: Златина Добрева
Изпускат контролирано няколко язовира във Варненско

Няколко язовира във Варненска област се изпускат контролирано за осигуряване на свободен обем. Това съобщи пред "Фокус" Галина Цонева, главен експерт в дирекция "Контрол" при Басейнова дирекция управление на водите в Черноморски район - Варна.
Язовир "Елешница" в община Дългопол се изпуска с минимални количества за осигуряване на свободен обем, язовир "Долни чифлик" в община Долни чифлик също се изпуска с минимални количества. Язовирите "Черковна" и "Свежина" в община Провадия продължават да се изпускат с минимални количества за осигуряване на свободен обем.
Галина Цонева допълни, че във Варненска област няма данни за язовири, които да преливат. Два са язовирите на територията на област Добрич, които се контролират от Басейнова дирекция управление на водите в Черноморски район - Варна. Единият от язовирите в областта е трайно сух, другия язовир - "Ляхово", също не създава проблеми към момента. Няма информация да се изпуска контролирано вода. На територията на област Шумен се контролира язовир "Дибич", който се изпуска с минимални количества и прелива с минимални количества за осигуряване на свободен обем. В област Търговище, в района, който попада в обхвата на Басейнова дирекция управление на водите в Черноморски район - Варна, също няма язовири, които да създават проблеми към момента, допълни експертът.

Коментари

Новини Варна