IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
14:02 | 30 юли 2014
Обновен: 09:34 | 1 септември 2024

БЧК изплаща помощите на пострадалите от наводненията

БЧК изплаща помощите на пострадалите от наводненията

По материала работи: Златина Добрева
БЧК изплаща помощите на пострадалите от наводненията

Да се пристъпи към финансово подпомагане на пострадалите от Варна, съгласно приложените списъци за разпределение на средствата, предоставени от Областния обществен съвет. Това реши на свое заседание Националният обществен съвет за управление на финасовите средства за подпомагане на пострадалото от наводненията население на Североизточна България след разглеждане на постъпилите предложения.
Всяко от пострадалите 554 домакинства, включени в списъка, ще получи по 630 лв. За Варна предвидените за раздаване средства на този етап възлизат на 349 020 лева.
В Добрич пострадалите домакинства са обединени в няколко групи, като е предвидено всяка от тях да получи различна сума в зависимост от степента на поражение върху имота: 80 домакинства ще вземат по 1600 лв., 480  - по 625 лв., 140 домакинства - по 150 лв. За Добрич предвидените за раздаване средства на този етап възлизат на 449 000 лева.
Предвидено е раздаването на паричните помощи в Добрич да започне на 6 август от 10 до 15 ч. в сградата на Секретариата на Областния съвет на БЧК на адрес ул.“Отец Паисий“ №19.
За Варна датата ще бъде уточнена допълнително след получаване на списъците, съобщиха от областната червенокръстка организация.

Коментари

Новини Варна