IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
05:38 | 25 юли 2014
Обновен: 16:03 | 22 август 2024

Млада жена посегна на живота си с пестицид

Млада жена посегна на живота си с пестицид

По материала работи: Златина Добрева
Млада жена посегна на живота си с пестицид

38-годишна опита да сложи край на живота си с пестицид. Младата жена е приета по спешност в сряда вечерта в клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна, научи „Черно море“ от доц. д-р Петко Маринов. Само за няколко часа лекарите са успели да я стабилизират и тя ще бъде изписана съвсем скоро от болницата. Причините за фаталната стъпка ще станат известни след задължителния при подобни инциденти консулт с психиатър. Жената е здравнонеосигурена.
В сряда вечерта е приет по спешност още един пациент – мъж с ангионевротичен оток (подуване на кожата, подобно на уртикария). Той страдал от високо кръвно и пиел различни лекарства. Едното от тях предизвикало страничния ефект.
Във варненската токсикология в продължение на 5 дни е лекуван 17-годишен с инфекция след убождане от бръмбар. Младежът бил разкарван по варненските болници, докато не споделил с един от лекарите, че е възможно раната да е от насекомото. Тогава бил насочен към токсикологията. Оказало се, че младежът работил на торище и заради мръсотията там безобидната раничка бързо прераснала в инфекция. Той е изписан вече от болницата в добро състояние, каза още доц. Маринов.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна