Варна 20°
fallback
Общество
09:39 | 20 юни 2014
Обновен: 18:24 | 5 октомври 2024

„В и К“ - Варна: Потопът не е предизвикан от скъсан резервоар

„В и К“ - Варна: Потопът не е предизвикан от скъсан резервоар

По материала работи: Ставри Таргов

Над 3 милиона кубически метра са паднали в района

Носи се мълва сред хората, че резервоарът на „ВиК“, който е над бедстващия район, се е скъсал и предизвикал наводнението. Категорично заявявам, че това са зловредни слухове и такава авария няма. В района са паднали валежи над 3 милиона кубически метра и друга причина освен дъжда за възникналата ситуация няма. Това се казва в съобщение до медиите, подписано от директора на „В и К“ - Варна, Валентин Вълканов.

Във връзка с бедствената ситуация във Варна и район Аспарухово информирам, че състоянието на ВиК системите в бедстващите райони са в много добро състояние. Има нарушено водоподаване във високите зони на район „Аспарухово“ във връзка с липсата на ток в района. Имам уверението на „Енерго-про“, които работят усилено по възстановяване на електрозахранването, че възможно най-бързо ще бъде възстановено, съобщава още Вълканов. В района работят 15 екипа и 5 канални машини, които са оборудвани с помпи за отводняване на обществени сгради и частни имоти, багери и камиони за изнасяне на отпадъците.

„ВиК-Варна“ реагира първо в бедствената ситуация, тъй като има денонощни дежурни екипи, се казва още в съобщението до медиите.

Ставри Стефанов

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback