IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Общество
14:07 | 17 юни 2014
Обновен: 06:38 | 4 октомври 2024

Тротоарите – безплатни паркинги, пешеходците – на улицата

Тротоарите – безплатни паркинги, пешеходците – на улицата

По материала работи: manager
Тротоарите – безплатни паркинги, пешеходците – на улицата

Голям проблем за пешеходци и водачи на автомобили от години е паркирането в района на Медицинския университет във Варна. Тъй като паркоместата са ограничени, шофъорите паркират неправилно, включително по тротоарите, а за пешеходците, много от които майки с деца и колички, остава да вървят по улиците.

Репортер на “Черно море” провери, по сигнал на граждани, каква е ситуацията в района. По улица “Цар Асен”, улица “Генерал Скобелев” и улица “Генерал Гурко” трудно преминават както автомобили, така и пешеходци. Доста често се случва коли да паркират дори пред контейнерите, което възпрепятства събирането на сметта. Решението, както всички знаем, е чрез изграждането на нови паркинги в централната част на града и поставяне на ограничителни колчета на тротоарите. Това би улеснило не само шофьорите, но и пешеходците. От “Черно море” потърсихме за коментар по темата заместник-кмета на Варна Христо Иванов. Той съобщи, че през тази година е изграден паркинг на бул. „Приморски“, работи се в момента по проект за паркинг на бул. „Княз Борис Първи“ и до училище „Гео Милев“ в район Младост.

Колкото до проекта за Синя зона, на който се разчита да осигури основно места в централната градска част, вече е избран консултант, който трябва да изработи анализ на ситуацията.

Симона Димитрова

 

 

 

Коментари

Новини Варна