IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Общество
13:37 | 12 юни 2014
Обновен: 07:54 | 27 септември 2024

Преглеждат безплатно за туберкулоза

Преглеждат безплатно за туберкулоза

По материала работи: Златина Добрева
Преглеждат безплатно за туберкулоза

Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна прави Седмица на отворените врати на 16, 18 и 20 юни, съобщи и.д. управителят доц. д-р Христо Ганчев. В рамките на тези 3 дни всеки желаещ ще бъде прегледан безплатно за туберкулоза. За това не е необходимо направление от общопрактикуващия лекар.
Инициативата за безплатните прегледи е на Министерството на здравеопазването и се осъществява по линия на програмата „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.  
97 нови случая на туберкулоза бяха регистрирани през м.г. във Варненска област, сочи статистиката.  Засегнатите от неспецифични белодробни заболявания са над 120.
Това е втора Седмица на отворени врати в Тубдиспансера. Първата бе в края на март т.г. по повод Световния ден за борба с жълтата гостенка.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна