IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
20:40 | 11 декември 2014
Обновен: 10:48 | 21 октомври 2024

Другата седмица няма да вали

В сряда отново се очакват сутрешни мъгли и слоеста облачност главно по крайбрежието

По материала работи: Деян Михайлов
Другата седмица няма да вали

В петък облачността ще се разкъсва и намалява следобед на места до слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, по крайбрежието от север. Минимални температури от минус 2 до 3 градуса, по крайбрежието до 5-6. Максимални температури между 1 и 6 градуса, по Черноморието до 8.

През периода събота-понеделник ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността главно по Черноморието. Сутрин на места ще има условия за образуване мъгли или ниска слоеста облачност. В събота вятърът ще е слаб от север, но после ще се ориентира от юг-югозапад. Преобладаващите минимални температури ще са от минус 4 до плюс 1 градус, по крайбрежието малко по-високи, а максималните от 5 до 10.

През нощта срещу вторник облачността ще се увеличи до значителна средна и висока, а след полунощ ще има условия за мъгли и ниска слоеста облачност, която ще се размие до обяд, но следобед облачността отново ще започне да се увеличава. Вятър слаб неориентиран на много места до тихо, следобед ще стане от юг-югоизток. Минималните температури ще са от минус 1 до плюс 4, а максималните 4-9 градуса.

В сряда отново се очакват сутрешни мъгли и слоеста облачност главно по крайбрежието, но над югоизточните райони ще се задържат през по-голямата част от деня, на север ще намалее до незначителна. Температурите – минимални 0/5, максимални 5/10.

В четвъртък от северозапад ще се увеличава средната и висока облачност до значителна, а сутринта по крайбрежието ще има условия за мъгли и ниска слоеста облачност. Вятър слаб до умерен от югозапад, ще стане от запад. Минимални температури 1/6 градуса, максимални 6-11 градуса.

Вълнението на морето през периода петък-неделя ще е 2-3 бала, а през периода понеделник-сряда ще отслабне до 1-2, в четвъртък отново ще се усили до 2-3. Температура на морската вода 7-9 градуса. 

Коментари

Новини Варна