IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
14:13 | 10 юни 2014
Обновен: 21:45 | 4 октомври 2024

Багери влизат в ромското гето на „Владиславово”

Багери влизат в ромското гето на „Владиславово”

По материала работи: Златина Добрева
Багери влизат в ромското гето на „Владиславово”

Срокът за обжалване на актовете за доброволното събаряне на незаконните постройки в ромското гето на „Владиславово” изтича днес. До момента няма нито една доброволно съборена постройка в т. нар. Гъбена махала, уточнява кметът на района Неделчо Михайлов. “Следват стъпките по законовата процедура, която е неумолима”, добавя той.
Проверката в района на ромското гето започна на 1 ноември 2013 г. Тогава два екипа на отдел "Незаконно строителство" и "Обществен ред и контрол" от район "Владислав Варненчик" стартираха ревизия на строежите в района. В средата на февруари тази година, в присъствието на полицейски патрул, бяха връчени 40 констативни акта за незаконно издигнати постройки. В края на същия месец започна издаването на заповедите за доброволно събаряне. Днес вече изтече срокът за обжалване на актовете, като предстои в махалата да влязат багерите.

Коментари

Новини Варна