Варна 23°
fallback
Общество
13:55 | 6 юни 2014
Обновен: 16:14 | 20 септември 2024

Правят мълчалив поход в памет на Паоло във Варна

Правят мълчалив поход в памет на Паоло във Варна

По материала работи: manager

Мълчалив поход на живота в памет на прегазения на пешеходна пътека 4-годишен Паоло от Стара Загора ще тръгне в събота от сградата на община Варна. Крайната точка ще е Съдебната палата. Протестната акция е заради поредна невинна жертва на беззаконието и наглостта по пътищата на България, съобщиха организаторите – неформални организации на българските майки и други. Мълчаливи походи ще се проведат по същото време и в други градове на страната.

Призоваваме всички хора със сърце и съвест да се присъединят към нас! На Черешова Задушница нека сведем глави в памет на невинните жертви на войната на пътя и категорично да заявим, че не желаем повече да убиват бъдещето на България пред безучастния поглед на институциите! Искаме промени, се казва в обръщение на неформалните организации до медиите.

Българските майки настояват за незабавни промени в Наказателния кодекс, които да доведат до адекватни наказания за убийците на пътя, за по-строги и по-високи санкции за нарушителите на Закона за движение по пътищата и за стриктен контрол от изпълнителната власт. Другите искания са забрана за напускане на страната от подсъдими лица по обвинения в причиняване на смърт, цялостно обезопасяване на пътните зони около училища, детски градини, детски площадки, автобусни спирки и поддръжка на зоните за пешеходци от страна на общините, провеждане на кампании, насочени към децата и подрастващите, които да ги учат на отговорност - към тях самите и към околните. Българските майки настояват също голямото превишение на допустимата скорост и шофирането в нетрезво и дрогирано състояние да се третират като криминално деяние.

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback