Варна 23°
fallback
Общество
16:37 | 29 май 2014
Обновен: 14:49 | 20 септември 2024

6-годишната Меги рисува в подкрепа на деца с нарушено зрение

6-годишната Меги рисува в подкрепа на деца с нарушено зрение

По материала работи: manager

6-годишната Меги рисува в подкрепа на деца с нарушено зрение. Средствата от първата й самостоятелна изложба ще бъдат дарени на СОУ „Проф. д-р Иван Шишманов“ – Варна, за купуване на екипировка за шоудаун.

„Небе за всички“ е заглавието на първата самостоятелна изложба на 6-годишната Меги Вълканова от Варна. Откриването е на 1 юни, Международния ден на детето, от 16 часа в галерия „Буларт“ (ул. „Шипка“ 22, Варна). Събитието има благотворителен характер. Събраните средства ще бъдат дарени на СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна. Те имат нужда от съдействие и финансова помощ за осигуряване екипировка за специфичния спорт шоудаун (спорт за незрящи, наподобяващ тенис на маса), която включва персонални ръкавици, специални бати (хилки) и топче, което докато се търкаля по масата, издава шум, по който незрящите се ориентират къде се намира. Децата от училището са доказани победители в множество спортни и културни форуми и категорично заслужават нашата подкрепа.

Освен картините ще се продават и картички с репродукции на платната, нарисувани от Меги. Цената им е символична - 2 лева, за да може всеки, който има желание, но не разполага с много средства, да подкрепи нейната кауза.

Изложбата ще остане в галерия „Буларт“ до 6 юни.

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback