IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Общество
16:51 | 29 май 2014
Обновен: 00:51 | 13 септември 2024

Тревата в „Приморски“ надхвърли човешки бой

Тревата в „Приморски“ надхвърли човешки бой

По материала работи: manager
Тревата в „Приморски“ надхвърли човешки бой

Тревата на ул. „Д-р Басанович“ в участъка между бул. „Ген. Колев“ и „Мадара“ надхвърля вече човешки бой, алармираха читатели. Поляната, на която ще се изгражда нова детска градина, е почти непроходима за минувачи. Ако човек все пак реши да премине през двуметровите плевели, рискува да отнесе вкъщи купища кърлежи. Същото е положението и на изграденото преди 2 г. ново платно на ул. „Царевец“, което е съседно на „Д-р Басанович“.

Там тревите достигат вече до първите етажи на жилищните блокове, а когато падне дъжд, полягат на тротоарите и принуждават минувачите да вървят по улицата. В този район, който е на 200 - 300 м от кметство „Приморски“, косачки не са влизали от началото на пролетта. Някои от живеещите в участъка между двете улици са взели проблема в свои ръце, опитвайки се да почистят тревата под балконите си. Борбата с избуялите плевели обаче се води трудно с мотики и подръчни средства.

До около седмица ще приключи подрязването на тревата в „Приморски“, съобщи районният кмет Петя Проданова, цитирана от „Дарик”. От общо 950 декара за косене са останали около 200, като при 250 декара има повторно обработване, добави тя.

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

 

Коментари

Новини Варна