Варна
fallback
Общество
14:50 | 3 декември 2014
Обновен: 21:49 | 21 октомври 2024

60 бебета в зоопарка чакат осиновители

Дарителка осигури печка за новата кухня

По материала работи: Деян Михайлов

Близо 60 бебета от варненския зоопарк ще бъдат предложени за осиновяване през 2015 година. Това съобщи пред вестник „Черно море“ директорът Иванка Стоянова.

Не са само трите лъвчета. Освен тях имаме новородени козички, еленчета, лопатарчета, виетнамски прасета, свинчета, пуйчета, патета, каза още Стоянова.

6 килограма месо са нужни на ден за храна на един лъв, разкри директорът на зоопарка. От царя на животните хапва повече единствено тигърът, който се нуждае ежедневно от 7 килограма месо, добави Иванка Стоянова.

Предстои носатите мечета да се сдобият с нова и красива клетка. Имаме нужните материали за тази дейност, съобщи директорът.

Дама, която не живее във Варна се е свързала с ръководството на зоопарка и е заявила желание да дари 300 лева, с които да се закупи печка за кухнята. Припомняме, че наскоро бе открита реновираната сграда на кухнята, която миналата година пострада след взрив на стар бойлер.

Много съм благодарна на всичките ни дарители и осиновители. Радвам се, че хората се ангажират с каузите на зоопарка, каза Иванка Стоянова. Тя разкри, че не всички помагат с пари. Имаме и такива, които оказват помощ с труда си или ни осигуряват строителни материали, обяви Стоянова.

Директорът каза, че ако се намерят дарители е възможно да се проведе и коледно тържество в зоопарка. Дано само времето да е хубаво, за да се случи истински празник и да посрещнем посетителите нормално, пожела си Иванка Стоянова.

Деян Балев

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback