IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
14:09 | 24 януари 2014
Обновен: 14:51 | 25 октомври 2024

Заради грипа ще затварят училищата поединично

Заради грипа ще затварят училищата поединично

По материала работи: Златина Добрева
Уволняват учител, обвинен за блудство с ученички

Във Варна и областта не се предвижда едновременно прекратяване на учебните занятия във всички училища заради грип и остри простудни инфекции. При висок процент на болни ученици грипна ваканция ще бъде обявявана само в най-засегнатите учебни заведения. Това обясни началникът на Регионалния инспекторат по образованието Венцеслава Генова. До 29 януари включително е обявена грипна ваканция в две школа във Варна и областта - ОУ „Константин Арабаджиев“ и ОУ „Св. Климент Охридски“ в село Константиново. Учебните занятия в СОУ „Св. Климент Охридски” в Дългопол, които бяха прекратени в сряда, ще бъдат възстановени в понеделник.
При възникване на извънредна обстановка предприемането на противоепидемични мерки, в това число и обявяването на грипна епидемия, е в правомощията на директора на Регионалната здравна инспекция. Това се казва в съобщение до медиите от шефа на РЗИ – Варна, д-р Божанка Георгиева.
При отсъствие от занятията на 30% или повече ученици директорите на учебните заведения на територията на съответната община уведомяват шефовете на РЗИ – Варна, и РИО – Варна, за това. От своя страна директорът на РЗИ предлага на началника на РИО – Варна, да се преустановят учебните занятия в съответното учебно заведение, се казва още в съобщението.

Коментари

Новини Варна