IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
14:32 | 28 януари 2014
Обновен: 12:30 | 16 септември 2024

Спасителни екипи отработили 25 сигнала за денонощие

Спасителни екипи отработили 25 сигнала за денонощие

По материала работи: Златина Добрева
Варненци не чистят леда пред домовете си

Екипите на „Гражданска защита” отработили 25 сигнала за паднали или наклонени дървета и клони, опасно надвиснали ламарини, ледени висулки или други предмети, причинени от зимните условия в града. При инцидентите няма потрошени коли, сгради и пострадали хора.
Оказано е съдействие за транспортиране до болнично заведение на трима души - от с. Въглен, от с. Доброглед и от местността Добрева чешма. Товарен автомобил – автоцистерна, с чужда регистрация, е изтеглен на пътното платно на разклона за с. Долище, след като излетял от пътя на заледен участък. Спасителният екип го придружил до Варна, за да изчака разчистването на пътя.
Два пожара с материални щети са гасили огнеборците за същия период от време. Около 7,05 часа е получен сигнал за горящ фолксваген, паркиран близо до бензиностанция в с. Тополи. Причина за инцидента е късо съединение. Няма пострадали хора. Автомобилът е сериозно увреден. Варненски опел пък пламна в движение по ул. „Пирин“. Причината за инцидента е техническа неизправност, вследствие на която автомобилът се запалил по време на движение. Няма пострадали хора.
Четири са регистрираните пожари без преки материални щети – в комини в жк “Владислав Варненчик”, в гр. Провадия и от пара на тенджера под налягане.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна