IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
12:14 | 11 февруари 2014
Обновен: 00:07 | 19 септември 2024

Събарят 40 цигански коптора във “Владиславово“

Събарят 40 цигански коптора във “Владиславово“

По материала работи: Златина Добрева
Събарят 40 цигански коптора във “Владиславово“

Започва разчистването на част от незаконните постройки в ромската махала на район „Владиславово“. „В понеделник и вторник, в присъствието на полицейски патрул, са връчени 40 констативни акта за незаконно издигнати постройки в т.нар. "Гъбена махала", сподели в социалната мрежа кметът на района Неделчо Михайлов. Той се заканва да вкара багерите в гетото, ако ромите сами не си съборят бараките. „След изтичане на 7-дневния срок за обжалване пристъпвам към издаване на заповеди за доброволно събаряне. След вероятното неспазване на доброволното събаряне и изтичане на срока на обжалване - следва доброзорно събаряне със санкцията на голямата община“, коментира Михайлов. Кметът е категоричен, че няма да се откаже, докато не разчисти ромското гето от незаконните постройки. „Сагата е дълга, отказване няма...“, заключва в поста си той.
Проверката в района на „Гъбена махала“ започна на 1 ноември 2013 г. Тогава два екипа на отдел "Незаконно строителство" и "Обществен ред и контрол" от район "Владислав Варненчик" стартираха ревизия на строежите в района.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна